فهرست مطالب

نشریه پژوهش های علوم مدیریت
پیاپی 14 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ابوالفضل رضاطلب * صفحات 1-20

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی راهبردهای مدیریت تعارض ، استرس شغلی و خلاقیت با عملکرد شغلی کارکنان ادارات فضای سبز شهرداری مشهد می باشد. این پژوهش به لحاظ روش توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی است.جامعه مورد مطالعه شامل به تعداد 78 کارشناس بود و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعداد 65 تن تعیین شد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند . ابزار اندازه گیری در پژوهش حاضر 4 پرسشنامه استاندارد راهبردهای مدیریت تعارض رابینز (1999) ، عملکرد شغلی پاترسون (1970) ، خلاقیت شغلی جزنی (1382) ، استرس شغلی کاهن وهمکاران (1964) می باشد. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد که مطلوب بود.داده ها با کمک نرم افزارهای SPSS ویراست 23 تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد بین راهبردهای مدیریت تعارض با هیچ کدام از متغییرهای حاضر شمال عملکرد ، خلاقیت و استرس رابطه معناداری ندارد ، اما بین راهبردهای کنترل وراه حل مداری مدیریت تعارض با بعد تصمیم گیری استرس همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. افزون بر این بین خلاقیت با عملکرد شغلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و استرس با عملکرد شغلی و خلاقیت رابطه منفی و معناداری دارد. همچنین نتایج نشاد داد سن با راهبردهای مدیریت تعارض رابطه منفی و معناداری دارد به طوریکه با افزایش سن کارکنان از راهبردهای کنترل و راه حل مداری کمتر استفاده می کنند.

    کلیدواژگان: مدیریت تعارض، خلاقیت، استرس شغلی، عملکرد شغلی
  • خاطره صمیمی مهر * صفحات 21-33
    هدف

    به منظور موفقیت در محیط رقابتی کسب و کار امروز، یک شرکت باید یک استراتژی تجاری روشن داشته باشد که توسط سایر استراتژی های سازمانی پشتیبانی می شود. در حالی که مطالعات قبلی استدلال می کنند که همسویی استراتژیک عملکرد شرکت را افزایش می دهد، همسویی استراتژیک شامل عوامل متعدد یا جهت گیری استراتژیک شرکت ها توجه کمی را به خود جلب کرده است. این مطالعه تاثیر عملکرد همسویی استراتژیک سه گانه را در بین استراتژی های کسب وکار، فناوری اطلاعات و بازاریابی بررسی می کند و به طور همزمان جهت گیری استراتژیک شرکت ها را در نظر می گیرد.

    روش

    پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری اطلاعات، تحقیقی توصیفی – پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری سطوح مدیریت و کارشناسان شرکتهای دانش بنیان پارک زیست فناوری خلیج فارس که حجم نمونه 124 نفری از بین آنها انتخاب و با پرسشنامه اقتباسی که روایی و پایایی آن تایید شده موردسنجش قرارگرفته است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها جمعیت شناختی و استخراج شاخصه ای مرکزی از آمار توصیفی و نرم افزار24 SPSS و برای تجزیه وتحلیل آمار استنباطی از مدل معادلات ساختاری و از نرم افزار PLS2 Smart3 استفاده شده است.

    یافته ها

    گرایش استراتژیک تجاری ، استراتژیک فناوری اطلاعات و استراتژیک بازاریابی بر عملکرد شرکت تاثیر مثبت و معنی داری دارد. همسویی استراتژیک سه گانه تاثیر مثبتی بر عملکرد شرکت دارد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش به درک مدیران از نحوه همراستایی استراتژی های تجاری، فناوری اطلاعات و بازاریابی برای بهبود عملکرد شرکت کمک شایان می کند.

    کلیدواژگان: همسویی استراتژیک گرایش استراتژیک تجاری، گرایش استراتژیک فناوری اطلاعات، گرایش استراتژیک بازاریابی، عملکرد شرکت
  • رضا قاسمی لاقانی *، محمدحسین شوکت پور صفحات 34-41

    صنعت گردشگری امروزه به عنوان یکی از صنایع سودآور در کانون توجه کشورهای دنیا قرار گرفته و در این میان توجه به موضوع گردشگری دریایی که به عنوان سودآورترین صنعت شناخته می شود بسیار پررنگ تر می باشد. کشورهای پیشرفته دنیا و کشورهای حاشیه خلیج همیشگی فارس نمونه هایی از کشورهای پیشرو در حوزه صنایع گردشگری دریایی می باشند. اشتغال زایی، درآمدزایی، ارزآوری، گسترش مناسبات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و تعمیق پیوند میان ملل و افزایش سطح رفاه اقتصادی ملت ها از جمله مزایایی است که انواع گردشگری از جمله گردشگری دریایی به دنبال خواهد داشت. کشور ما نیز با دارا بودن 5800 کیلومتر نوار ساحلی از پتانسیل ویژه ای در مبحث گردشگری دریایی و ساحلی برخوردار بوده و منطقه جنوب کشور که حدود 84 درصد از این سواحل را به خود اختصاص داده می تواند نقش به سزایی در این رابطه داشته باشد. در این تحقیق تلاش شده ابتدا با مطالعه پیشینه پژوهش های صورت گرفته با موضوع سواحل و گردشگری دریایی (به طور ویژه در مناطق جنوب کشور)، مشکلاتی که مانع رشد و پیشرفت گردشگری دریایی بوده شناسایی و سپس راهکارهایی جهت برون رفت از این موانع ارایه گردد.

    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری دریایی، سواحل جنوب، راهکارهای استراتژیک
  • بهرام یوسفی، زهرا ثنائی فر *، رامین ندری صفحات 42-52

    این مطالعه تاثیر استفاده از هوش مصنوعی بر ارتباطات یکپارچه بازاریابی و اثر بخشی فعالیت های بازاریابی از نظر بازاریابان کالاهای ورزشی انجام شد. این تحقیق ازنظر پارادایم، چارچوب نظری و دیدگاهی، و از نوع پژوهش های کمی و اکتشافی بود، و به لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بازاریابان کالاهای ورزشی بودند که براساس اطلاعات واصله از فروشگاه های آنلاین مختلف در سراسر کشور 645 نفر بودند و جهت تعیین حجم نمونه آماری از فرمول کوکران استفاده شد و 241 نفر با سطح خطای 5 درصد انتخاب شدند. برای بازاریابی بر اساس هوش مصنوعی از پرسش نامه ی هو و چو (2023)، پرسشنامه ارتباطات بازاریابی یکپارچه توسط لی و پارک (2007) و پرسشنامه اثربخشی فعالیت های بازاریابی کاتلر (2006) استفاده شد. نتایج نشان داد که تعاملات، اطلاعات، دسترسی و سفارشی سازی بترتیب 20/41 درصد، 50/36 درصد، 10/45 درصد و 70/65 درصد از واریانس ارتباطات یکپارچه بازاریابی را تبیین کردند. همچنین تعاملات، اطلاعات، دسترسی و سفارشی سازی بترتیب 20/51 درصد، 10/45 درصد، 20/65 درصد و 40/51 درصد از واریانس اثر بخشی فعالیت های بازاریابی را تبیین کردند. در مجموع نتایج نشان می دهد که هوش مصنوعی بر روی تباطات یکپارچه بازاریابی و اثر بخشی فعالیت های بازاریابی از نظر بازاریابان کالاهای ورزشی تاثیر قابل توجه و معنی داری دارد که می بایست برای بهبود بازاریابی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، ارتباطات یکپارچه بازاریابی، اثر بخشی فعالیت های بازاریابی، کالاهای ورزشی
  • سید احسان میرانی *، آرمان اسماعیلی، سجاد کرشی صفحات 53-75

    سود حسابداری یکی از مهم ترین شاخص هایی است که به وسیله استفاده کنندگان از صورتهای مالی برای مقاصد مختلفی مانند ارزش گذاری سهام، ارزیابی عملکرد مدیریت، تخصیص منابع و... بکار گرفته شده است. بنابراین تخصیص بهینه منابع در بازارها کاملا به این بستگی دارد که سود حسابداری گزارش شده از کیفیت مناسبی برخوردار باشد. در این تحقیق، تاثیر فاکتورهای کیفیت سود، شامل کیفیت اقلام تعهدی، پایداری، قابلیت پیش ‏بینی و هموار بودن، بررسی می‏ شود. به طور خاص، فرضیه فرصت‏ طلبانه بودن مدیریت سود آزمون می‏ شود که بر اساس آن، مدیریت سود، کیفیت سود شرکت‏ها را کاهش می‏ دهد. به منظور آزمون فرضیه ‏ها، مقادیر چهار ویژگی سود و اقلام تعهدی اختیاری (به عنوان نماینده مدیریت سود)، برای 303 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در طی دوره زمانی 1397-1391 اندازه‏ گیری شده است. شرکت‏های نمونه با استفاده از روش نمونه ‏گیری حذفی انتخاب شده اند و در برآورد مدل‏ های رگرسیونی چند متغیره، از داده‏های ترکیبی استفاده شده ‏است. نتایج به دست آمده نشان می‏ دهد که با افزایش میزان اقلام تعهدی اختیاری، از مقادیر مطلوب ویژگی‏ های سود کاسته می‏ شود. در این میان، کیفیت اقلام تعهدی بیش از سایر ویژگی‏ها، تحت تاثیر مدیریت سود قرار می‏گیرد. همچنین، افزایش در مقادیر اقلام تعهدی اختیاری با کاهش در امتیاز کیفیت سود شرکت‏ها در ارتباط است. این نتایج از نظریه فرصت‏ طلبانه بودن مدیریت سود حمایت کرده، نشان می‏ دهد که مدیریت سود بر محتوای اطلاعاتی حسابداری خدشه وارد می‏ کند.

    کلیدواژگان: اقلام تعهدی اختیاری، کیفیت سود، مدیریت سود، ویژگی ‏های سود، هزینه حقوق صاحبان سهام
  • سیما وثوقی اصل *، زهرا عصمتی، علی قربان زاده، مرتضی کوشکی صفحات 76-82

    تجارت الکترونیک شامل خرید و فروش، بازاریابی و خدمت رسانی برای محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق اینترنت و سایر شبکه ها است. کسب و کار اینترنتی نوعی تجارت الکترونیک است که عبارتست از خرید، فروش، مبادله کالا، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های رایانه ای از جمله اینترنت می باشد. ارتباطات تجارت الکترونیک از زاویه دیگر تحت عنوان کسب و کار الکترونیکی مطرح می شود .برای کسب و کار اینترنتی خانگی تعریف دقیقی وجود ندارد اما می توان به این صورت بیان کرد که هر کسب و کاری که در منزل انجام می شود نوعی کسب و کار اینترنتی خانگی است. کسب‏وکارهای خانگی به دلیل دارا بودن مزایای متعددی نظیر پتانسیل قابل توجه در افزایش اشتغال در کشور و هزینه ی توسعه بسیار پایین، در سال های اخیر در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است. این کسب‏وکارها در گروه کسب‏وکارهای کوچک و متوسط تقسیم بندی می شوند. با در نظر گرفتن این مطلب که توسعه کسب‏وکار منبعی مهم برای توسعه ی اقتصادی کشورها محسوب می گردد، بررسی عوامل موثر بر ارتقا کسب‏وکارهای خانگی می تواند در توسعه و پشتیبانی این کسب‏وکارها موثر واقع گردد. فرآیند توسعه کسب‏وکار متاثر از عوامل متعددی می باشد که سرمایه گذاری های داخلی یکی از آن هاست. در این مقاله ابتدا به تشریح مفهوم تجارت الکترونیک و کسب و کار اینترنتی پرداخته شده است و سپس به بررسی انواع کسب و کار اینترنتی خانگی پرداخته شده است. در نهایت با توجه به اطلاعات جمع آوری شده، مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی خانگی در تجارت الکترونیکی ایران در کشور ارایه شده است.

    کلیدواژگان: کسب و کار اینترنتی خانگی، تجارت الکترونیکی، مزایا و معایب
  • جعفر بیک زاد *، فائضه مختاری صفحات 83-97

    در عصر پویا و پر تلاطم کنونی سازمان ها بدنبال بقا و ارتقای خود هستند، آنچه که به تحقق این مهم کمک می کند و یک برتری رقابتی میان سازمان هاست ارتقای بهره وری است. بهره وری سازمان های دولتی هر کشور، یکی از مهمترین مولفه های توسعه آن کشور محسوب می شود. بهره وری بخش دولتی که حساس بودن و پاسخگو بودن نسبت به نیازها و خواسته های مشتریان با صرف بهینه بودن منابع است، منافع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیادی را برای مردم و دولت به ارمغان می آورد. اما همانطوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در سخنرانی نوروزی1401 بیان نمودند: «یکی از مشکلات کشور کاهش بهره وری است؛ یعنی به تناسب آن مقداری که هزینه مصرف می کنیم، از این هزینه مان بهره برداری نمی کنیم.» کشور ایران در وضعیت بهره وری مناسبی نیست. براین اساس در مقاله حاضر به روش مرور کتابخانه ای با بیان اهمیت و ضرورت توجه به بهره وری بخش دولتی، وضعیت بهره وری ایران تحلیل، مطالعه تطبیقی بهره وری بخش دولتی ایران با سایر کشور ها انجام گرفته، موانع و چالش های بهره وری بخش دولتی ایران بیان و در نهایت استراتژی های بهبود بهره وری بخش دولتی ایران ارایه شده است.

    کلیدواژگان: بهره وری، بهره وری بخش دولتی، ایران، مطالعه تطبیقی
  • ابراهیم عباسی *، کیهان نیکدل ناوی صفحات 98-114

    با توجه به نقش بودجه در سازمانها و ادارات، دولتها در صدد اصلاح نظام بودجه ریزی برآمدند و در نهایت از بودجه ریزی عملیاتی استفاده نموده ولی در عمل برای پیاده سازی این سیستم بودجه ریزی با موانع و مشکلاتی رو به رو گردیده اند. این تحقیق سعی می نماید در مرحله اول موانع و مشکلات موجود و تاثیر گذار بر بودجه ریزی عملیاتی در بیمارستانهای ملکی سازمان تامین اجتماعی استان تهران را شناسایی نموده و در مرحله بعد این موانع و مشکلات را اولویت بندی و در نهایت پیشنهاداتی را در جهت کاهش موانع پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی ارایه نماید. داده های این پژوهش با استفاده از پرسشنامه های که بین روسا و مدیران و کارکنان بیمارستان توزیع شده، جمع آوری گردیده است. پس از آن با تجزیه و تحلیل اطلاعات از طریق آزمون تحلیل عاملی, فرضیات تحقیق آزمون شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که از 3 عامل محیطی، انسانی و سازمانی، تنها عوامل محیطی و سازمانی بر مشکلات پیاده سازی بودجه ریزی عملیاتی تاثیر معنادار دارد. به عبارت دیگر برای اجرای موفق بودجه ریزی عملیاتی باید به عوامل سازمانی و محیطی توجه نمود.

    کلیدواژگان: بودجه ریزی عملیاتی، عوامل محیطی، عوامل سازمانی، عوامل انسانی
  • کیوان کوهی نژاد * صفحات 115-123

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر یکپارچگی زنجیره تامین و ارزش ویژه برند برعملکرد بازار انجام شد. ین تحقیق ازنظر پارادایم، چارچوب نظری و دیدگاهی، و از نوع پژوهش های کمی و اکتشافی بود، و به لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان فروش، مدیران و دیگر افراد مطلع از صنعت کفش بودند که براساس اطلاعات کسب شده حدود 1500 نفر در سراسر کشور بودند که از این بین بر طبق فرمول کرجسی و مورگان 306 نفر انتخاب شدند. جهت نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی شد و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای یکپارچگی زنجیره تامین از یکپارچگی زنجیره تامین فلین و همکاران استفاده شد که شامل سه بخش یکپارچگی مشتری، یکپارچگی تامین کننده و یکپارچگی داخلی بود. پرسشنامه ارزش ویژه برند آکر برای ارزش ویژه استفاده شد و دارای 8 سوال و سه بعد کیفیت درک شده، آگاهی از برند و وفاداری به برند بود. برای عملکرد بازار نیز از پرسش نامه چری و همکاران استفاده شد که دارای 7 گویه بود. نتایج این مطالعه نشان داد که یکپارچگی مشتری، یکپارچگی تامین کننده و یکپارچگی داخلی بترتیب 20/41 درصد، 50/36 درصد، و 70/65 درصد از واریانس عملکرد بازار را تبیین کردند. نتایج همچنین نشان داد که کیفیت درک شده، آگاهی از برند و وفاداری به برند بترتیب10/45 درصد، 20/65 درصد و 40/51 درصد از واریانس عملکرد بازار را تبیین کردند. در مجموع نتایج نشان می دهد که یکپارچگی زنجیره تامین و ارزش ویژه برند برعملکرد بازار تاثیر مثبتی داشتند و می توانند برای بهبود عملکرد بازار مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: یکپارچگی زنجیره تامین، ارزش ویژه برند، عملکرد بازار
  • محسن اشکبوس * صفحات 124-135

    نگرش منابع انسانی به شغل در نگاه، راه رفتن، طرز ایستادن و حرف زدن آنها نمایان است. این عاملی زیربنایی در مدیریت سازمان است که در انگیزش نیروی انسانی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی اثر مستقیم دارد و عامل اصلی شکل گیری نیات و قصد رفتاری کارکنان می باشد. برای سنجش این مقوله می توان از پرسشنامه نگرش شغلی استفاده کرد. نظر به اهمیت موضوع در این مقاله به ، تاثیر نگرش شغلی کارکنان در مدیریت بازاریابی الکترونیکی فروشگاه های زنجیره ای افق کورش در استان لرستان انجام شده است. تحقیق از نظر هدف کاربردی و به روش کتابخانه ای است.جامعه آماری پژوهش مشتمل بر کلیه کارکنان فروشگاه های زنجیره ای افق کورش استان لرستان ، که از بین آنها 341 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه شخصیت پویای آکگوندوز،که پس از اطمینان از پایایی و روایی آن، تحلیل داده ها با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری انجام گرفت.یافته ها حاکی از آن است که شخصیت پویشگرایانه علاوه بر ارتقای ادراک معناداری کار، می تواند به عنوان پیشایند تعلق شغلی نیز مد نظر قرار گیرد. لذا چنانچه مدیران و کارکنان فروشگاه های زنجیره ای افق کورش درصدد ارتقاء تجربه معنای کار و تعلق شغلی حاصل از آن در کادر شغلی خود هستند، بایستی بر آموزش مدیریت بازاریابی الکترونیکی در پنل ها تمرکز نمایند.

    کلیدواژگان: نگرش شغلی، مدیریت بازاریابی الکترونیکی، فروشگاه های زنجیره ای افق کورش
  • محمد فیروز دهقان * صفحات 136-149

    گسترش کسب وکارهای الکترونیکی در سایه اقتصاد دیجیتالی، انتخاب مدل کسب وکار الکترونیک را به یک ضرورت استراتژیک تبدیل کرده است؛ بنابراین آگاهی از مجموعه عوامل موثری که این انتخاب را تحت تاثیر قرار میدهند برای مدیران و محققان از اهمیت بالایی برخوردار است. کسب وکارهای الکترونیکی با خلق ارزش منحصر به فرد، بهترین فرصتها را برای سازمانها فراهم می کنند. اما عدم رضایت مشتریان به مبادلات اینترنتی یکی از دلایل مهم عملکرد پایین این کسب وکارها به شمار می آید. بر اساس مطالعات، فعالیتهای بازاریابی الکترونیکی می تواند کمک موثری در جهت افزایش رضایت مشتریان و افزایش عملکرد کسب وکارهای اینترنتی باشد. در این راستا، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر گرایش بازاریابی الکترونیکی بر عملکرد کسبوکار از طریق نقش میانجی رضایت الکترونیکی می پردازد. جامعه آماری تحقیق شامل تمام کسب وکارهای اینترنتی استان البرز می باشد. بر اساس جدول مورگان تعداد 350 شرکت به صورت نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود. روایی صوری با استفاده از نظر خبرگان، روایی سازه پرسشنامه با استفاده از تحلیل عاملی و پایایی متغیرهای پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از نرمافزارهای SPSS 24 و Smart PLS 2 و با روش مدلیابی معادلات ساختاری انجام شد. یافته ها نشان دادند بازاریابی الکترونیکی تاثیر مثبت و معناداری بر رضایت الکترونیکی و عملکرد کسب وکارهای اینترنتی استان البرز دارد. رضایت الکترونیکی تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد کسب و کارهای اینترنتی استان البرز دارد. همچنین نقش میانجی گری رضایت الکترونیکی در رابطه بین بازاریابی الکترونیکی و عملکرد کسب و کارهای اینترنتی استان البرز مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: بازاریابی الکترونیکی، عملکرد کسب و کار، رضایت الکترونیکی
  • بهرام شمخانی، فائزه کاظمی لایق * صفحات 150-169

    هدف اصلی این پژوهش بررسی نقش استراتژی های خودرهبری بر خلاقیت کارکنان با میانجی موفقیت شغلی (مورد مطالعه: سازمان تامین اجتماعی همدان) انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف، در زمره پژوهش های کاربردی و از نظر انجام پژوهش از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه کارکنان سازمان تامین اجتماعی بود که تعداد آن ها 40 از بین جامعه آماری بر اساس جدول مورگان کرجسی و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 36 نفر تعیین شد. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه استاندارد موفقیت شغلی راسویل (2014)، پرسشنامه استاندارد خود رهبری بیلز و پرسشنامه خلاقیت رندسیپ (فرم کوتاه، 1979) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته ها نشان می دهد وضعیت خودرهبری، موفقیت شغلی و خلاقیت کارکنان بالاتر از میانگین بوده و تقریبا در وضعیت نسبتا خوبی قرار دارد. استراتژی خودرهبری بر خلاقیت با نقش میانجی موفقیت شغلی کارکنان (مورد مطالعه: سازمان تامین اجتماعی همدان) تاثیر مثبت و معناداری دارد. بدین معنی که استراتژی خودرهبری می تواند خلاقیت کارکنان و همچنین موفقیت شغلی کارکنان را در پی داشته باشد. همچنین نتایج نشان می دهند که موفقیت شغلی نیز می تواند پیش بین مناسبی برای خلاقیت کارکنان باشد. در تاثیر استراتژی خود رهبری بر خلاقیت کارکنان، موفقیت شغلی نقش میانجی دارد. پیشنهاد می شود جهت افزایش کارایی، بهروه وری و اثربخشی هر چه بهتر کارکنان، این اداره کارکنان خود را به خود مشاهده گری و شناسایی موانع و مشکلات با استفاده از تکنیک های تصمیم گیری خلاق فردی و گروهی در اداره ترغیب و تشویق نماید.

    کلیدواژگان: استراتژی خودرهبری، خودرهبری، خلاقیت، موفقیت شغلی